Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Haluk Dursun ( 1957)
#1
1957 yılında Hereke'de doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sonçağ ve Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Bölümü'nden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü'nde "İslam Amme Hukukunda Hükümet Anlayışı" konusunda yüksek lisans, "II. Abdülhamit Döneminde Akabe'de Osmanlı-İngiliz Rekabeti" konusunda da doktora tezi hazırladı. 1982 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'ne araştırma görevlisi olarak girdi. Daha sonra öğretim görevlisi ve yardımcı doçent oldu. 



Atatürk Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi'nde Akademik Kurul ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Akademik çalışmaları dışında kamusal alanda da faaliyetleri oldu. İBB Kültür A.Ş. Genel Müdür Danışmanı oldu. Miniatürk Projesi'nin hazırlanmasına katkıda bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nca Türkiye Turing Otomobil Kurumunun Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. 2005/2006 tarihlerinde Başkan Vekilliği yaptı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın talebiyle Ayasofya Müzesi Başkanlığı görevini yürüttü.

2007 yılında kısa bir dönem İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yaptı. 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da Danışma Kurulu ve Yürütme Kurulu görevlerinde bulundu. 

Tarih ve İslam Araştırmaları Vakfı ve Türbeler, Çeşmeler, Taşınır, Taşınmaz Kültür Varlıkları Koruma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapmaktadır. 

2007 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin Haliç Kültür Gezilerini gerçekleştirdi. 

Eman Tur ve TURİNG Kurumu adına “Mustafa Kemal’in Rumeli’si” ve “Üç Dinin Kavşağında Kudüs” başta olmak üzere Osmanlı coğrafyasına kültür gezileri düzenledi. 

Değişik gazetelerde “Kültür Sanat Yazıları”, Televizyonlarda “Kültür Sanat Programları” hazırladı. Eylül 2005 tarihinden itibaren TRT 2'de yayınlanan “Tarih Mekan” programını hazırlayıp sundu. 

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde öğretim üyesi. 2006 yılında Ayasofya Müze Başkanlığı görevine getirildi. 

ESERLERİ:

1.Ermeni Terörünün Kaynakları
2.İstanbul’da Yaşama Sanatı, Ötüken Y
3.Nil’den Tuna’ya Osmanlı Yazıları, Ötüken Y.
4.Tuna Güzellemesi, Kubbealtı Y.
5.Osmanlı Coğrafyasına Yolculuk
eXavZ3.png
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping